Hjälp att besöka Medellín, Colombia?

 

Funderar du på att besöka staden Medellín i Colombia? Det gör du rätt i. Fler och fler upptäcker denna "eviga vårens" stad, som har mycket att erbjuda, såsom:

 

Ett fantastiskt klimat året om. Den normala temperaturen ligger på runt 25 grader och soltimmarna är otroligt många! Det finns vissa regnperioder, men oftast regnar det endast på eftermiddagen, kvällen eller natten. Den "torraste" månaderna är december - januari - februari och juli.

 

Varma människor. Medellínborna, är liksom colombianer i allmänhet, personer som gillar att lära känna nya människor och är mycket gästfria och älskar att visa sin stad och sitt land.

 

Ett förbättrat säkerhetsläge. På 90-talet upplevde Medellin en tuff tid, men under 2000-talet har situationen förbättrats steg för steg och även om det finns mycket att förbättra fortfarande så är staden helt klart jämförbar med många andra storstäder runt om i världen och både regering och kommun satsar hårt på att skapa en säker miljö för både invånare och turister.

 

Bra priser. För en europé så är kostnadsnivån relativt sett låg, vilket ger dig god utväxling för pengarna.

 

Ett utvecklat transportsystem. Medellín är känt för sin "metro", ett innerstadståg helt ovan jord (som ger dig möjlighet att se mycket av stan) och som dessutom har många anslutande linjer med rälsbuss, linjebussar och linbanor. Det är också lätt att hitta en taxi eller Uber och dessa har klart humana priser.

 

En rad turistattraktioner. I Medellín hittar du spektakulära linbanor, muséer, gröna skogar med vandringsleder, ett rikt utbud av restauranger med internationellt mat, badplatser mm.

 

Bra hotell. I Medellín finns många välplacerade, bra hotell med internationell standard. Fråga oss om tips!

 

Hör av dig till oss om du vill ha hjälp med att bo eller hitta i Medellín. Vi är ingen regelrätt resebyrå men vi bor i Medellín, "kan" staden och kan hjälpa dig med bokningar, guidning mm. Vi pratar förstås svenska, engelska och spanska.

 

Använd gärna vårt kontaktformulär för att kontakta oss.